ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ, Τηλεκατευθυνόμενα σκάφη, rc boats - sailboats


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Καράβα του παππού

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΟΥ

11.2015 Προσπάθεια σε παραδοσιακό ψαροκάικο

Οπως γνωρίζετε έχω σχέση με το νησί Μήλο. Οι ντόπιοι πριν από πολλά χρόνια, γιά να παίζουν τα παιδιά τους στην θάλασσα έφτιαχναν την λεγόμενη Καράβα, κατασκευή επηρεασμένη από τις τράτες, τα τρεχαντήρια και τα καίκια της εποχής.
Δεμένη σε ένα σπάγγο που μπορούσε να αλλάζει θέση αριστερά ή δεξιά, δεμένος σε οδηγό κατά πλάτος μιά πιθαμή από την πλώρη, την κάναμε βόλτες κατά μήκος της παραλίας, παίζοντας ατέλειωτες ώρες.
Η πρώτη μου Καράβα δώρο του παππού, σε ηλικία 6 ετών πριν απο ...65 χρόνια, μου έφερε στο μυαλό μου αξέχαστες αναμνήσεις, σε σημείο μετά από τόσα χρόνια που έπαιξα με την πρώτη μου καράβα στο νησί να αποφασίσω στα γεράματα να φτιάξω μιά νέα καράβα, γιά να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούμε οι παλιοί, γιατί δυστυχώς έχουμε ξεχάσει πολλά από τις ρίζες μας.
Η τηλεκατεύθυνση ανήκε στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, την εποχή εκείνη.

Υλικά κατασκευής παππού: Ενας μεγάλος τενεκές από λάδι, πηχάκια 8άρια γιά κοράκια τιμόνι και κατάστρωμα, κόντρα πλακέ 4άρι γιά κουπαστή και ταμπούκια και μπόλικα καρφάκια, γιατί όλα ήταν καρφωτά και πίσσα γιά στεγανοποίηση.
Εγώ θα χρησιμοποιήσω φυσικά τον τενεκέ από λάδι, κόντρα πλακέ 8άρι γιά κοράκια και τιμόνι, κόντρα πλακέ 4άρι γιά κατάστρωμα, κουπαστή και ταμπούκια και κυανοακρυλική και εποξική κόλλα αντί γιά καρφάκια, αφού η εξέλιξη μας το επιτρέπει.
Η κατασκευή ξεκίνησε Νοέμβρη 2015 και ολοκληρώθηκε τα Χριστούγεννα.


Η καθέλκυση έγινε 10.01.2016 στο Φλοίσβο, και όσοι την είδαν από τους περαστικούς δεν πίστεψαν ότι φτιάχτηκε από τενεκέ.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού