Ω Ρ Ο Σ Κ Ο Π Ο Σ

Ο Τοξότης στην ανατολή, δίνει συνήθως σώμα νευρικό και ευκίνητο. Φαίνεστε άτομο δραστήριο, αισιόδοξο και υπερενεργητικό πολύ παραστατικό και υπερβολικό στις αφηγήσεις ή τις περιγραφές σας. Η προσωπικότητα σας, δείχνει πληθωρική, εύθυμη και αυθόρμητη. Είστε ευθύ, ειλικρινές και αυθόρμητο άτομο. Ελκεστε από την γνώση γενικά και τα μεγάλα ταξίδια και αγαπάτε τα ζώα. Τέλος, δείχνετε άτομο φιλικό, εκδηλωτικό και ζεστό. Μετριάστε την νευρικότητα σας, η οποία πολλές φορές κουράζει, τα πρόσωπα που συναναστρεφεστε.

ΤΟ ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΖΩΔΙΟ ΣΤΟΝ "ΤΟΞΟΤΗ" (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ο ΔΙΑΣ):

Εχετε μια ιδιαίτερα γοητευτική εμφάνιση και ευγενικούς τρόπους, οι οποίοι υποχρεώνουν τους άλλους. Σας αρέσει να ταξιδεύετε ή να μετακινήστε, έστω και "νοητικά". Είστε πολύ φιλική και ιδιαίτερα δεμένη με το άμεσο περιβάλλον σας. Ροπή να γίνεστε κάπως παρορμητική και ενθουσιώδης, άλλοτε υπερβολικά απότομη ή βίαιη, αλλά συνήθως μόνο όταν σας προσβάλλουν. Κατά κανόνα είστε τυπική στην συμπεριφορά σας και δεν σας αρέσει η παράβαση των κανόνων. Εχετε το αίσθημα του σεβασμού και της αφοσίωσης. Σας χαρακτηρίζει κέφι κι αισιοδοξία, γενναιοδωρία και φιλανθρωπία. Σέβεστε τα έθιμα, αγαπάτε τα σπορ και τα ζώα, ροπή στα νομικά, την ιατρική και τη φιλοσοφία.

ΔΙΑΝΟΙΑ. Γενναιοδωρία, ειλικρίνια, ευθυμία, αυθορμητισμός. ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΖΩΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Στην παραδοσιακή Αστρολογία, Ο ΔΙΑΣ σαν κυβερνήτης του ωροσκόπου σας, χαρίζει μιά αισιόδοξη και χαρούμενη διάθεση, κοινωνική εκτίμηση και επιτυχία. Δημιουργεί άτομα, καλόκαρδα, γενναιόδωρα, φιλάνθρωπα και δημοφιλή. Δημιουργεί τάσεις, γιά αγάπη της τάξης (εννόμου), της ιδιοκτησίας, των εθίμων, της άνεσης, της λεπτότητας, του καλού γούστου και του όμορφου περιβάλλοντος.

*

* ΤΟΞΟΤΗΣ *

ΣΥΜΒΟΛΛΟ : ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ
ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ : Δίας
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : Φωτιά ( ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ) ΦΛΟΓΕΡΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ : Μεταβλητή-προσαρμοστική
ΕΞΑΡΣΗ : Ν. Δεσμός
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ : Φιλοσοφία. Σύμβολο δυαδικότητας
ΡΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙ : ΒΛΕΠΩ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΑ : Πέμπτη
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ : Τυρκουάζ, Ρουμπίνι
ΜΕΤΑΛΟ : Κασσίτερος
ΑΡΩΜΑ : Μέντα
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : Μηροί, Συκώτι, Φλέβες
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ : Ηπατικές, Αναπνευστικές, Νευρικές, Ισχυαλγία
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΣ : Πυριτικό Οξείδιο
ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ : Χλωριούχο Κάλιο
ΦΥΤΑ : Συκιά
ΧΡΩΜΑ : Μπλέ

ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ : Λέων, Κριός, Υδροχόος, Ζυγός

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ : 1-8, 14-19, 24-28, 30
ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ : 10, 11, 12
HMEΡΕΣ ΤΙΜΩΝ : 13, 20.

*