Ω Ρ Ο Σ Κ Ο Π Ο Σ

Ο Σκορπιός στην ανατολή, σας δίνει ένα σώμα συνήθως εντυπωσιακό και περήφανο. Φαίνεστε στους άλλους άτομο μυστικό, επιφυλακτικό και επίμονο. Συχνά γίνεστε απότομοι στην συμπεριφορά σας. Η δύναμη, η αντοχή και η αποφασιστικότητα που εκδηλώνετε είναι μεγάλες, γι'αυτό προσέξτε που τις χρησιμοποιείτε. Σας έλκει ο αποκρυφισμός, τα μυστήρια της ζωής, ο μοναχισμός. Τα πάθη και οι έντονες καταστάσεις, αναδύονται εύκολα, μέσα από την πορεία σας, σαν κεραυνός εν αίθρια. Δείχνετε προσωπικότητα που  ειναι αυτάρκης, με ανεπτυγμένη αντίληψη και έντονο μαγνητισμό.

ΤΟ ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΖΩΔΙΟ ΣΤΟΝ "ΣΚΟΡΠΙΟ" (ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ/ΑΡΗΣ):

Μια ισχυρή αλλά και παθιασμένη προσωπικότητα η οποία θα τείνει να συγκεντρώνει τα ενδιαφέροντά της επάνω σε θέματα στενά συνδεδεμένα με την απόκτηση δύναμης και εξουσίας. Γενικά, γνωρίζετε τι θέλετε και είστε σαφής και δίνετε έμφαση στις ιδέες και απόψεις σας. Η αναποφασιστικότητα δεν ανήκει στα ελαττώματά σας. Είστε γενναία και θαρραλέα και δεν αποφεύγετε τη διαφωνία ή τη διαμάχη όταν παραστεί ανάγκη. Σας κατέχει μυστικότητα και μερικές φορές σιωπηλή υπερευαισθησία. Διαθέτετε αγωνιστικότητα.
Είστε πιφυλακτική, πεισματάρα, καχύποπτη, σαρκαστική, απότομη ή βίαιη, και καυγαντζού.

ΔΙΑΝΟΙΑ. Δυνατή θέληση, σιγουριά, θράσος, πονηριά, κριτική σκέψη, έμμονες ιδέες, άγριος θυμός. ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ, ΡΗΞΕΙΣ, ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΠΟΤΟΜΑ, ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.

Στην παραδοσιακή Αστρολογία, Ο ΑΡΗΣ σαν κυβερνήτης του ωροσκόπου σας, χαρίζει ανυπόμονη, δραστήρια, παρορμητική και αυθόρμητη συμπεριφορά, χαρίζει γενναιότητα, γενναιοδωρία και αυτοπεποίθηση. Δίνει αγάπη στην ελευθερία και ανεξαρτησία, δημιουργεί τάσεις επιθετικότητας και ισχυρογνωμοσύνης δημιουργώντας έτσι αρκετά προβλήματα στην συμπεριφορά. Προσδίδει αρκετή υπερηφάνεια η οποία όμως πληγώνεται εύκολα και τέλος δημιουργεί εντάσεις, όταν χάνεται η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση μετά από οποιαδήποτε πρόκληση.

*

* ΣΚΟΡΠΙΟΣ *

ΣΥΜΒΟΛΛΟ : ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΣ
ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : ΚΡΥΦΗ, ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ, ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ : Πλούτωνας, Αρης
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : Νερό ( ΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ) ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ : Σταθερή-συντηρητική
ΕΞΑΡΣΗ : Ουρανός
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ : Επιθυμία. Σύμβολο μυστικότητας
ΡΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙ : ΕΠΙΘΥΜΩ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΑ : Τρίτη
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ : Τοπάζι, Τυρκουάζ
ΜΕΤΑΛΟ : Σίδηρος
ΑΡΩΜΑ : Αψέντι
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : Γεν. όργανα, Κύστη, Γοφοί
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ : Ουροποιητικού, Ρευματισμοί, Κήλη, Αποστήματα
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΣ : Θειικό Ασβέστιο
ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ : Θειικό Νάτριο
ΦΥΤΑ : Αψίνθιο
ΧΡΩΜΑ : Κόκκινο

ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ : Ιχθύς, Καρκίνος, Αιγόκερως, Παρθένος

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ : 4-8, 15-20
ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ : 1, 2, 3, 28, 29, 30
HMEΡΕΣ ΤΙΜΩΝ : 7, 18, 20.

*