" Π Α Ρ Θ Ε Ν Ο Σ "

Από 24/8 έως 23/9


Οι παρθένοι είναι οι πιο προσεκτικοί, οι πιο λογικοί οι πιο συντηρητικοί, και ίσως οι πιο ξεροκέφαλοι του ζωδιακού κύκλου. Πάντα είναι σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουν το γενικό καλό, εκτός και αν θίγονται τα συμφέροντα τους. Είναι οι άνθρωποι που ανακατεύονται παντού και στο τέλος βρίσκονται συνήθως μπλεγμένοι και πάντα θα παρέμβουν για να διορθώσουν, να υποδείξουν χωρίς κακή όμως πρόθεση. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι τελειομανείς σε υπέρμετρο βαθμό. Τα ευαίσθητα τους σημεία είναι: στομάχι, έντερο, χολή και το νευρικό τους σύστημα. Μην περιμένετε αγάπες και λουλούδια γιατί συνήθως δεν τα αναγνωρίζουν. Είναι πανέξυπνοι και προικισμένοι με εξαιρετικό χιούμορ. Φροντίζουν τα πάντα αλλά ξεχνούν τα ουσιαστικά. Πάντως είναι ο άνθρωπος που τα ξέρει όλα και τα ψάχνει όλα. Αν θέλετε να τον κατακτήσετε θα πρέπει να φανείτε προσεκτικά συνεπής και ειλικρινής , διότι σιχαίνεται το ψέμα. Ενδιαφερθείτε για τα βιβλία που διαβάζει και αχήστε τον να σας μιλάει με τις ώρες για τις οικογενειακές του υποθέσεις. Μην δείχνετε σπατάλη χρημάτων γιατί αυτό τούς πανικοβάλει και τους τρέπει σε φυγή. Είναι από την φύση τους δύσπιστοι άνθρωποι ιδιαίτερα σε ό,τι τους είναι ξένο. Γενικώς είναι χαρούμενοι άνθρωποι και τρομερά διακριτικοί, είναι πάντα υπέρ του διάλογου και μέσα από αυτόν μπορούν να οριοθετηθούν. Μην τον αφήσετε να καταλάβει ότι έχετε πάρει το πάνω χέρι στην σχέση σας γιατί τότε έχει απρόβλεπτες και ακραίες αντιδράσεις. Υπάρχουν τάσεις να συμβάλλουν πολύ στην ανάπτυξη της οικονομίας και της αγοράς. Συναισθηματικά θα προσπαθούν να ελέγχουν τα επικοινωνιακά τους θέματα και να οριοθετηθούν στο περιβάλλον τους, γιά να ισχυροποιούν την θέση τους.

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΘΕΝΟ" (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ο ΕΡΜΗΣ):

Συμπονετική πάντοτε. Ενδιαφέρεστε για την καλή εξυπηρέτηση των άλλων και ανησυχείτε εύκολα για αυτούς. Διαθέτετε πονηριά, διάκριση και κριτική ικανότητα, αλλά έχετε μια τάση προς την επιφυλακτικότητα και τη σοβαρότητα. Οχι πολύ μεγάλη δύναμη θέλησης, η οποία μερικές φορές συνοδεύεται από κάποιο βαθμό αναποφασιστικότητας ή τάση για εύκολη αλλαγή. Είστε μεθοδική, γενικά τυπική, ψυχρή, και λεπτολόγα. Υπάρχουν τάσεις να είστε εγωίστρια, τσιγκούνα, στενοκέφαλη, μίζερη, υποχόνδρια και ανελέητη στη κριτική.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΔΕΚΤΙΚΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΝΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Καλό είναι το μυαλό να συγκεντρώνεται σ'ενα πρόβλημα κάθε φορά και όχι να σκορπίζεται σε πολλά μαζί και η κριτική σας ικανότητα, να εφαρμόζεται με μέτρο.

ΤΑΣΕΙΣ για δυσπεψία, δισκοιλιότητα, προσοχή στη κοιλιά, συκώτι, σπλήνα.

*

* ΠΑΡΘΕΝΟΣ * (Γενικώς τρώγομαι με τα ρούχα μου)

ΣΥΜΒΟΛΛΟ : ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. *ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ*
ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : ΜΕΘΟΔΙΚΗ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ : Ερμής - νύκτα (βαδίζω με την λογική, έτσι
είμαι και άμα σας αρέσει.)
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : Γη ( ΚΑΡΠΙΣΜΕΝΗ ΓΗ ΓΙΑ ΘΕΡΙΣΜΟ ) ΠΡΑΚΤΙΚΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ : Μεταβλητή-προσαρμοστική
ΕΞΑΡΣΗ : Ερμής
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ : ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΡΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙ : ΑΝΑΛΥΩ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΑ : Τετάρτη
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ : Ιασίτης
ΜΕΤΑΛΟ : Υδράργυρος
ΑΡΩΜΑ : Βενζίνη
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : Πλάτη, Εντερα
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ : Εντερικές, Ρευματισμοί
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΣ : θειικό Κάλιο
ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ : Φωσφορικός Σίδηρος
ΦΥΤΑ : Χαμομήλι
ΧΡΩΜΑ : Σταχτί

ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ : Παρθένος, Αιγόκερως, Καρκίνος, Ταύρος
ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ : ΝΤΡΟΠΑΛΗ, ΜΟΝΟΤΟΝΗ (μην πάρει όμως μπροστά...)

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ : 6, 7, 8, 11-15
ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ : 1-5, 28, 29, 30
HMEΡΕΣ ΤΙΜΩΝ : 14, 20

*