Ω Ρ Ο Σ Κ Ο Π Ο Σ

Ο Λέων στην ανατολή, δίνει ένα ενεργητικό και νευρικό σώμα. Είστε άτομο φλογερό και επιβλητικό και δείχνετε ευγενικό, φιλόδοξο, δημιουργικό, γενναιόδωρο, μεγαλόψυχο και ειλικρινές άτομο. Έχετε δημιουργικές ικανότητες και αγάπη σε θέματα που αφορούν τα παιδιά. Σας έλκει πολύ ο έρωτας και τα τυχερά παιχνίδια. Συχνά γίνεστε ευέξαπτοι και υπερβολικοί ενώ όταν αντιπαθείτε ή συμπαθείτε κάποιον το κάνετε έντονα. Σας έλκουν οι μεγάλες ιδέες και οι μεγάλοι στόχοι στην ζωή. Αγαπάτε την αρχηγία και την οργάνωση. Η πολυτέλεια, η καλοπέραση και οι διασκεδάσεις είναι πολύ σημαντικά για σας.

ΤΟ ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΖΩΔΙΟ ΣΤΟΝ "ΛΕΟΝΤΑ" (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ο ΗΛΙΟΣ):

Φιλική και με αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σας αλλά με τρόπο εγωιστικό. Εκτιμάτε ιδιαίτερα την αισθηματική και πνευματική ελευθερία έστω και εάν συχνά πέφτετε θύμα των καταστάσεων που σας περιορίζουν. Η περηφάνια σας προσβάλλεται μάλλον εύκολα και γρήγορα θυμώνετε, αλλά είστε άτομο που συχωρεί εύκολα και που προτιμά την ειρήνη
από τον πόλεμο. Τα αισθήματα και οι συγκινήσεις, κυριαρχούν γρήγορα πάνω σας και δείχνετε μια ιδιαίτερη προτίμηση για την άνεση η την πολυτέλεια. Σας χαρακτηρίζει η γενναιοδωρία, η ευγένεια, η ελευθερία, ο αυθορμητισμός και η επιδεικτικότητα.

ΔΙΑΝΟΙΑ. Φιλοδοξία, τιμιότητα, θέρμη, αποφασιστικότητα, δύναμη, εργατικότητα, ευσυνειδησία. ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ ΣΕ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ.

Στην παραδοσιακή Αστρολογία, Ο ΗΛΙΟΣ σαν κυβερνήτης του ωροσκόπου σας, χαρίζει ζωτικότητα, συμβάλλει στην αξιοπρέπεια, την αυτοπεποίθηση, χαρίζει φιλοδοξία και ικανότητα οργάνωσης και τέλος προσδίδει κοινωνικότητα και τάσεις να προσελκύετε εύκολα τους ανθρώπους. Πολλές φορές όμως δημιουργεί τάσεις γιά υπερβολές και τάσεις αδυναμίας της φύσης των επιθυμιών και της καρδιάς.

*

* ΛΕΩΝ *

ΣΥΜΒΟΛΛΟ : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ
ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : ΠΕΡΗΦΑΝΗ, ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ
KΥΒΕΡΝΗΤΗΣ : Ηλιος
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : Φωτιά ( ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ) ΦΛΟΓΕΡΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ : Σταθερή-συντηρητική
ΕΞΑΡΣΗ : Ποσειδώνας
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ : Δημιουργικότητα. Σύμβολο θάρρους.
ΡΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙ : ΔΙΟΙΚΩ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΑ : Κυριακή
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ : Ρουμπίνι
ΜΕΤΑΛΟ : Χρυσός
ΑΡΩΜΑ : Ηλιοτρόπιο
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : Καρδιά, Αρτηρίες, Πλάτη
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ : Καρδιακές παθήσεις, Κυκλοφοριακού
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΣ : Φωσφορικό Μαγνήσιο
ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ : Χλωριούχο Νάτριο
ΦΥΤΑ : Δάφνη
ΧΡΩΜΑ : Κίτρινο

ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ : Κριός, Τοξότης, Δίδυμος, Ζυγός

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ : από τις 26 εως 30 κάθε μήνα
ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ : 1-10
HMEΡΕΣ ΤΙΜΩΝ : 19

*