Ω Ρ Ο Σ Κ Ο Π Ο Σ

Αν ο ωροσκόπος σας είναι Αιγόκερως, το σώμα σας είναι συνήθως, λεπτοκαμωμένο που όμως αντέχει στο χρόνο. Φαίνεστε άτομο σοβαρό και αξιοπρεπές, επιφυλακτικό, συγκροτημένο και συγκρατημένο. Δείχνετε φιλόδοξη προσωπικότητα, με ανεπτυγμένη την αίσθηση της οικονομίας. Εχετε την ωριμότητα, για να χρησιμοποιήσετε κάθε μέσο, προκειμένου να φτάσετε στο στόχο σας. Πολλές φορές η μελαγχολία και η απαισιοδοξία, σας περιορίζουν, δείχνοντας ένα απόμακρο ή παράξενο χαρακτήρα. Η πειθαρχία και η υπευθυνότητα είναι μερικά βασικά στοιχεία της προσωπικότητας σας.

ΤΟ ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΖΩΔΙΟ ΣΤΟΝ "ΑΙΓΟΚΕΡΩ" (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ο ΚΡΟΝΟΣ):

Παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους άλλους με έναν πολύ πρακτικό και συντηρητικό τρόπο. Σχεδόν πάντοτε είστε αντικειμενική και πρακτική και η καριέρα σας, πιθανόν να αποσπάσει και το μεγαλύτερο μέρος ή ενδιαφέρον στην ζωή σας. Μερικές φορές έχετε μια τάση προς τη μελαγχολία η την σοβαρή νοητική στάση. Σας λείπει λίγο η χαρούμενη διάθεση, η αισιοδοξία, η ευδιαθεσία. Πιστεύετε στη δικαιοσύνη, την οικονομία και διαθέτετε προσεκτικότητα και σύνεση, ενώ συνήθως σκέπτεστε πριν δράσετε.
Σας χαρακτηρίζει η σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια και η τάση γιά οικονομία.

ΔΙΑΝΟΙΑ. Πείσμα, φιλοδοξία, επιφύλαξη, ψυχρότητα, εξυπνάδα. Δίψα γιά δύναμη και γιά πλούτο. ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΣΙΩΠΗ, ΑΚΙΝΗΣΙΑ, ΜΟΝΑΞΙΑ.

Στην παραδοσιακή Αστρολογία, Ο ΚΡΟΝΟΣ σας κυβερνήτης του ωροσκόπου σας, χαρίζει μιά διάθεση που είναι αυστηρή, σοβαρή και σκεπτική. Επίσης χαρίζει, αυτοέλεγχο, συγκράτηση, δύναμη θέλησης, στάση υπομονετική, ηρεμία, αντοχή καθώς και μιά φυσική τάση προς την λιτότητα, την σύνεση και την προσεκτικότητα. Δημιουργεί τάσεις χειρισμού των υποθέσεων με πρακτική ικανότητα, με αποτελεσματικότητα και οικονομία.

*

* ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ *

ΣΥΜΒΟΛΛΟ : ΕΥΘΥΝΗΣ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ, ΦΙΛΟΔΟΞΗ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ : Κρόνος
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : Γη ( ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΚΤΙΖΕΙΣ ΚΑΣΤΡΟ ) ΠΡΑΚΤΙΚΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ : Παρορμητική-κινητική
ΕΞΑΡΣΗ : Αρης
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ : Εργο. Σύμβολο αμαρτίας
ΡΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙ : ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΑ : Σάββατο
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ : Ονυχας
ΜΕΤΑΛΟ : Μόλυβδος
ΑΡΩΜΑ : Μήκων
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : Δέρμα, Κόκαλα, Γόνατα
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ : Σπλήνας, Αρθριτικά, Δερματοπάθειες
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΣ : Φωσφορικό Ασβέστιο
ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ : Φθοριούχο Ασβέστιο
ΦΥΤΑ : Κυπαρίσι, Μελιά
ΧΡΩΜΑ : Μαύρο

ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ : Ιχθύς, Σκορπιός, Παρθένος, Ταύρος

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ : 8-10, 16-19
ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ : 11-15
HMEΡΕΣ ΤΙΜΩΝ : 20.

*