" Κ Ρ Ι Ο Σ "

Από 21/3 έως 20/4


Είναι ένα ζώδιο ορμής και αντίδρασης. Ο άνθρωπος που ανήκει σε αυτό το ζώδιο είναι γεμάτος από πνεύμα ανεξαρτησίας, με έντονο νευρικό σύστημα , θυμό , διεκδικήσεις , περίεργα αντανακλαστικά. Δυναμικός, πολυάσχολος, ερωτιάρης. Θέλει πάντα να είναι ο καλύτερος και δεν αντέχει καθόλου να έχει το δεύτερο ρόλο. Διαλέγει να κάνει ακραία πράγματα και πάντα τα πιο απίθανα. Είναι παρορμητικός, ξένοιαστος παθιασμένος , στον έρωτα δεν ικανοποιείται με ψίχουλα , ούτε με λίγα πράγματα , δεν ξέρει από ημίμετρα και δεν τον αφορούν. Έχει σπάνιες ευαισθησίες. Βέβαια πρέπει να έχετε την υπομονή και τη θεια χάρη να τις αγγίξετε. Πολλές φορές παιδιαρίζει. Κατά βάθος είναι πολύ ευάλωτος και συνήθως νιώθει μόνος. Καλόν είναι οι Κριοί να ενδιαφερθούν πολύ περισσότερο για το πολύ κοντινό τους περιβάλλον, για την παιδεία , τη γνώση, την εκπαίδευση τους γιά να μπορούν να προωθήσουν ενδιαφέροντα η καριέρα. Τα οικογενειακά βάρη είναι ένα θέμα που τους απασχολεί και πρέπει να είναι προσεχτικοί όταν οδηγούν, να προσέχουν τα δόντια τους και τις σχέσεις με το άμεσο περιβάλλον τους.

Ο ΗΛΙΟΣ  ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ  Ο ΑΡΗΣ). [ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ].

Πάντα πρώτη! Δεν φοβάστε να κάνετε κάτι μόνη σας και σπάνια στηρίζεστε στους άλλους. Μια ιδιαίτερη αίσθηση "αποστολής", πολλές φορές κάνει τις πράξεις σας θαρραλέες και παρορμητικές. Συχνά σας αρέσει να εντυπωσιάζετε τους άλλους με τις ικανότητές σας. Θαυμάζετε τους εκδηλωτικούς ανθρώπους και ιδιαίτερα αυτούς που εκφράζουν ανοικτά τα αισθήματά τους. Συχνά απαιτείτε από τους άλλους να σας εκδηλώνουν την αγάπη τους ή να είναι ιδιαίτερα θερμοί στην συμπεριφορά τους. Εμπνέετε εμπιστοσύνη. Τολμηρή και
ενθουσιώδης με αρκετή αισιοδοξία, ξεροκεφαλιά, εριστικότητα, ενέργειες χωρίς σκέψη για τις συνέπειες και αδιαφορία για τα συναισθήματα και τα δικαιώματα των άλλων. Υπάρχουν τάσεις να είστε άτομο εγωιστικό και ανυπόμονο, που ενθουσιάζετε και απογοητεύετε πολύ γρήγορα. ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ, ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΗ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Χρειάζεται σκέψη θετική, φιλοδοξία χαλιναγωγημένη, συγκράτηση θυμού, και προ πάντων σκέψη πολύ πριν από κάθε ενέργεια.

ΤΑΣΕΙΣ  γιά πονοκεφάλους, πόνους στα μάτια και στα δόντια.

*

* ΚΡΙΟΣ * (Οσα πάνε και όσα έρθουν)

ΣΥΜΒΟΛΛΟ : ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΥ. *ΘΥΣΙΑΣ*
ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : ΟΡΜΗΤΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ : Αρης - ημέρα (μάχες, κατακτήσεις, απώλειες,
και πάντα, μα πάντα έτοιμοι γιά πόλεμο)
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : Φωτιά ( ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ'ΤΗ ΝΥΚΤΑ ) ΦΛΟΓΕΡΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ : Παρορμητική-κινητική
ΕΞΑΡΣΗ : Ηλιος
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ : ΔΡΑΣΗ.
ΡΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙ : ΕΙΜΑΙ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΑ : Τρίτη
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ : Αμέθυστος, Ρουμπίνι
ΜΕΤΑΛΟ : Σίδηρος
ΑΡΩΜΑ : Σκόρδο
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : Πρόσωπο, Μυς
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ : Πυρετοί, Ζαλάδες, Τρέλλα, Ηπατικά, Εγκαύματα
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΣ : Φωσφορικό Κάλιο
ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ : Φωσφορικό Νάτριο
ΦΥΤΑ : Αψίνθιο
ΧΡΩΜΑ : Κόκκινο

ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ : Τοξότης, Λέων, Υδροχόος, Δίδυμος
ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ : ΑΚΟΡΕΣΤΗ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ : 4-8, 17, 19, 20, 25
ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ : 1, 2, 3, 9, 12, 13, 14
HMEΡΕΣ ΤΙΜΩΝ : 19

*