Ω Ρ Ο Σ Κ Ο Π Ο Σ

Ο Κριός στην ανατολή, δίνει σώμα ενεργητικό, δραστήριο και δυνατό. Φαίνεστε ορμητική και έντονη προσωπικότητα. Μιλάτε δυνατά, ενθουσιάζεστε ή εκνευρίζεστε εύκολα. Θέλετε την αρχηγία, έστω και σε μικρά πράγματα. Είστε αυθόρμητο άτομο, φιλικό και εμψυχωτικό με τους φίλους σας. Δεν κρύβετε αυτό που σας αρέσει ή που δεν σας αρέσει. Αντιδράτε γρήγορα, αλλά μην βιάζεστε να απαντήσετε πριν σκεφτείτε. Πρωτοποριακοί σε καινούργια πράγματα, σας έλκει η περιπέτεια. Φαίνεστε εγωιστές και ισχυρογνώμονες. Σας αρέσει να εντυπωσιάζετε και να προκαλείτε τα βλέμματα.

ΤΟ ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΖΩΔΙΟ ΣΤΟΝ "ΚΡΙΟ" (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ο ΑΡΗΣ):

Είστε άφοβη, τολμηρή και παρορμητική. Ενεργείτε πρώτα και σκέπτεστε μετά. Πολύ δυναμική και αποφασιστική στις πράξεις σας, δίνετε την  εντύπωση στους άλλους οτι είστε κάπως προκλητική ή και εγωίστρια. Ως ένα βαθμό είστε φιλόδοξη και με επιδιώξεις, καθώς επίσης και πολύ γρήγορη στο να εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες. Διαθέτετε αρκετή ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση και είστε ικανή να αναλάβετε θέσεις ευθύνης ή και καθοδήγησης άλλων.

ΔΙΑΝΟΙΑ. Φιλοδοξία, δραστηριότητα, θάρρος, αυθορμητισμός, μαχητικότητα. ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ, ΖΩΗΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ.

Στην παραδοσιακή Αστρολογία, Ο ΑΡΗΣ σαν κυβερνήτης του ωροσκόπου σας, χαρίζει ανυπόμονη, δραστήρια, παρορμητική και αυθόρμητη συμπεριφορά, χαρίζει γενναιότητα, γενναιοδωρία και αυτοπεποίθηση. Δίνει αγάπη στην ελευθερία και ανεξαρτησία, δημιουργεί τάσεις επιθετικότητας και ισχυρογνωμοσύνης δημιουργώντας έτσι αρκετά προβλήματα στην συμπεριφορά. Προσδίδει αρκετή υπερηφάνεια η οποία όμως πληγώνεται εύκολα και τέλος δημιουργεί εντάσεις, όταν χάνεται η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση μετά από οποιαδήποτε πρόκληση.

*

* ΚΡΙΟΣ *

ΣΥΜΒΟΛΛΟ : ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΥ
ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : ΟΡΜΗΤΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ : Αρης
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : Φωτιά ( ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ'ΤΗ ΝΥΚΤΑ ) ΦΛΟΓΕΡΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ : Παρορμητική-κινητική
ΕΞΑΡΣΗ : Ηλιος
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ : Δράση. Σύμβολο θυσίας
ΡΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙ : ΕΙΜΑΙ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΑ : Τρίτη
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ : Αμέθυστος, Ρουμπίνι
ΜΕΤΑΛΟ : Σίδηρος
ΑΡΩΜΑ : Σκόρδο
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : Πρόσωπο, Μυς
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ : Πυρετοί, Ζαλάδες, Τρέλλα, Ηπατικά, Εγκαύματα
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΣ : Φωσφορικό Κάλιο
ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ : Φωσφορικό Νάτριο
ΦΥΤΑ : Αψίνθιο
ΧΡΩΜΑ : Κόκκινο

ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ : Τοξότης, Λέων, Υδροχόος, Δίδυμος

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ : 4-8, 17, 19, 20, 25
ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ : 1, 2, 3, 9, 12, 13, 14
HMEΡΕΣ ΤΙΜΩΝ : 19.

*